Путін звільнив 11 генералів після посилення санкцій США

21:10, 06.04.2018

Президент Росії Володимир Путін звільнив з займаних посад високопосадовців Міністерства внутрішніх справ, Федеральної служби виконання покарань, Міністерства у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих і Слідчого комітету.

 

Указ президента РФ, датований 6 квітня, опубліковано на російському Порталі правової інформації у п’ятницю.

 

Тим же указом Путін зробив нові призначення в МВС і Слідчому комітеті. Причини кадрових перестановок в документі не вказані.

 

Раніше кадрові перестановки такого масштабу Путін проводив у липні 2017 року, звільнивши вісім генералів із структур МВС, МНС і Федеральної служби виконання покарань.

 

Як повідомляла «УМ», 6 квітня 2018 року США ввели санкції проти 36 фізичних осіб і компаній з "кремлівського списку". У перелік потрапили сім олігархів, 17 високопосадовців , а також 12 державних і приватних компаній.

 

До санкційного списку потрапили бізнесмени Олег Дерипаска, Ігор Ротенберг, Кирило Шамалов, Віктор Вексельберг, Володимир Богданов, Андрій Скоч, сенатор Сулейман Керімов, а також міністр внутрішніх справ Володимир Колокольцев, голова Росгвардії Віктор Золотов, голова Роскомнагляду Олександр Жаров, голова ВТБ Андрій Костін, голова "Газпрому" Олексій Міллер, секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев та інші.

 

У списку компаній переважно структури Олега Дерипаски - крім "РусАла" і En+, це група "ГАЗ" , агрохолдинг "Кубань", Basic Element Ltd, B-Finance Ltd, "Євросибенерго", "Російські машини". До "чорного списку" також включені група "Ренова", NPV Engineering "Газпром буріння" Ігоря Ротенберга, "Ладога Менеджмент" Кирила Шамалова, державний Рособоронекспорт і банк РФК (належить "Рособоронекспорту" з "чорного списку"). Їхні активи у США заморожені, а американським компаніям і громадянам заборонено укладати з ними угоди.

 

30 січня Міністерство фінансів США представило "кремлівську доповідь". У списку 210 осіб – 114 чиновників і парламентаріїв і 96 олігархів, наближених до президента Росії Володимиру Путіну.