Під Станицею Луганською підірвалися в авто 4 цивільних

17:55, 11.04.2018
Під Станицею Луганською підірвалися в авто 4 цивільних

На місці підртву авто Shevrolet Niva поблизу Станиці Луганської. (Фото полції Луганщини)

Прокуратура Луганської області взяла на контроль хід розслідування кримінального провадження за фактом терористичного акту, під час якого загинуло четверо цивільних осіб поблизу лінії зіткнення в селі Піщане Станично-Луганського району.

 

Люди загинули ще 7 квітня, але їхні трупи знайшли біля підірваного авто лише зараз.

 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області у середу.

 

За попередніми даними встановлено, що внаслідок наїзду автомобіля на невідомий вибуховий пристрій стався вибух, внаслідок якого загинули всі четверо осіб, що були в автомобілі.

 

Зазначається, що процесуальне керівництво здійснюється групою прокурорів відділу прокуратури області, досудове розслідування доручено слідчому відділу третього управління Головного управління Служби безпеки в Донецькій та Луганській областях.

 

За даними речниці поліції Луганщини Тетяни Погукай, автомобіль з родиною підірвався "на самісінькій лінії розмежування", так званому "нулі" в селі Піщане Станично-Луганського району.

 

"До Станично-Луганського відділу поліції надійшло повідомлення місцевого мешканця про те, що 7 квітня його сусіди (57-річне подружжя їх 38-річний син зі своєю цивільною 38-річною дружиною) на своєму автомобілі "Shevrolet Niva" поїхали у невідомому напрямку та дотепер їх місце знаходження невідоме", - написала Погукай у Facebook.

 

"В ході проведення розшукових заходів, що направленні на встановлення місцезнаходження безвісти зниклої родини, неподалік річки Сіверський Донець, що безпосередньо знаходиться на лінії розмежування, поліцейські виявили пошкоджений автомобіль "Shevrolet Niva"", - додала вона.

 

Речник поліції зазначила, що попередньо встановлено, що автомобіль пошкоджено внаслідок спрацювання невідомого вибухового пристрою (за попередньою інформацією – протитанкова міна), який здетонував внаслідок наїзду на нього автомобіля. Біля автомобілю виявлено 4 обвуглені трупи.

 

На місці події на даний час продовжують працювати експерти криміналісти, вибухотехніки та співробітники слідчо-оперативної групи.

 

Раніше повідомлялося, що поліція розшукує чотирьох мешканців Луганської області, які поїхали на автомобілі з дому і не повернулися.