Гройсман пообіцяв полатати трасу Київ-Одеса до кінця травня

15:40, 13.04.2018
Гройсман пообіцяв полатати трасу Київ-Одеса до кінця травня

Ями на трасі Київ-Одеса (скріншот відео)

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що дрібні ремонти на трасі Київ-Одеса завершать до травня, а наступного року приведуть дорогу до ладу.

Про це він заявив в ефірі телеканалу 112.ua.

"Що стосується траси Київ-Одеса, траса побудована майже 15 років тому і від того часу не доглядалася належним чином. Наразі її почали відновлювати це – і поточний ремонт, і дрібний ремонт протиаварійний, і капітальний ремонт певних ділянок дороги", - сказав Прем’єр-міністр.

"До 1 травня ця дорога буде в більш-менш придатному стані, в нормальному стані. Буде ліквідована абсолютно вся ямковість, щоб українські водії користувалися цією дорогою", - анонсував він.

Також Володимир Гройсман зазначив, що наступного року дорога із Києва до Одеси стане абсолютно іншою.

"На відстані від Києва до Білої Церкви заплановано капітальний ремонт, на наступний рік ми зекономили з міжнародними фінансовими організаціями 50 млн євро, в цьому році буде проведено проектування, тендери, а наступного будемо реконструювати ще на 50 млн. В наступному році її стан взагалі буде зовсім іншим, але і цьому році ми приведемо її в нормальний стан як і інші дороги", - додав він.

Володимир Гройсман визнав, що дороги в України в незадовільному стані, тож наразі важливим є питання якості ремонтних робіт.

"Ми наразі перевіряємо якість всього того, що було зроблено в минулому році і фактично в середині травня має бути звіт "Укравтодору" по всім ділянкам", - сказав він.

"Все те, що буде зроблено халтурно – ми не будемо за це платити, ми не збираємося покривати чиюсь недбалість," - пояснив Прем’єр-міністр.

Він також повідомив, що у цьому році на програму капітального ремонту по відновленню і будівництву доріг мають виділити майже 47 млрд грн.

Нагадаємо, в соцмережах обуруються станом дороги Київ-Одеса.