Володимир Балух терпить у в’язниці побої та знущання після оголошення голодування

12:50, 14.04.2018
Володимир Балух терпить у в’язниці побої та знущання після оголошення голодування

Володимир Балух та адвокат Ольга Дінзе (Антон Наумлюк / Радіо свобода)

Кримський політв’язень Володимир балух, який 26 днів тримає голодування, піддається у в’язниці побиттю та психологічному тиску.

Про це "Крим.Реалії" повідомив громадський захисник політв’язня архієпископ Климент.

"Володю починають мучити так званим "недотриманням режиму": за будь-яку провину, яку він "допускає" у камері, на нього складають адміністративне порушення ... За те, що він відмовився роздягатися догола, його ... відлупцювали і склали акт про адміністративне порушення", - сказав він.

Також Климент повідомив, що Володимира Балуха карають, якщо він ліг у камері або підійшов до вікна і затримався там на понад 1-2 хвилини.

"Його психічно намагаються зламати, привести до того стану, щоб він почав вживати ту їжу, баланду, яку дають у цьому СІЗО. ... Володя тримається, настрій у нього оптимістичний", - додав архієпископ Климент.

Нагадаємо, Володимира Балуха засудили до 3 років та 5 місяців колонії-поселення за нібито зберігання зброї. Чолвоік заявляє, що гранати йому підкинули російські силовики через помсту за український прапор на його оселі. Також Володимира Балуха звинувачують у побитті керівника СІЗО в селищі роздольне, де чоловік перебуває під арештом, хоча попереднє покарання колонією-поселенням передбачає значно вільніші умови перебування, на що скаржилися захисники.