Трамп відклав введення нових санкцій проти Росії через хіматаку в Сирії

09:32, 17.04.2018
Трамп відклав введення нових санкцій проти Росії через хіматаку в Сирії

Дональд Трамп на посилив санкції проти Росії через відсутність достатньої доказової бази про причетність Кремля до хіматак в Сирії (REUTERS)

Президент Дональд Трамп не ввів анонсовані на засіданні Ради безпеки ООН представницею США Нікі Гейлі санкції проти Росії за хімічну атаку в Сирії.

Про це повідомляє Washington Post з посиланням на власні джерела.

Видання з’ясувало, що радники вмовили Дональда Трампа тимчасово не вводити санкції за хіматаки в Сирії проти Росії, адже "для цього ще не з’явився вагомий привід".

Анонісне джерело журналістів розповіло, що заява Нікі Гейлі на Радбезі ООН була її власною ініціативою, не погодженою із Білим домом.

Однак прес-секретарка Білого дому Сара Сандерс на брифінгу заявила журналістам, що адміністрація Дональда Трампа розглядає можливість посилення санкцій проти росії найближчим часом.

"Ми вивчаємо питання про додаткові санкції проти Росії, і рішення з цього питання буде ухвалено в найближчому майбутньому", - сказала Сара Сандерс.

Як повідомляла "УМ", США ввели додаткові санкції проти фігурантів "кремлівського списку". Серед них - олігарх Олег Дерипаска, якого підозрюють у налагоджені комунікації між Полом Манафортом, який очолював передвиборчий штаб Дональда Трампа, та Сергієм Приходьком, заступником голови уряду Росії, який, найімовірніше, був уповноваженим від Кремля.

Також санкції стосувалися і Кирила Шамалова, якого, через приховування інформації про родину володаря Кремля, вважають чи то нинішнім, чи то колишнім зятем Володимира Путіна.

Нагадаємо, через санкції США російські олігархи з оточення Путіна лише за добу втратили 17 млрд доларів.