Медреформу в Україні визнали наймасштабнішою у Європі

18:05, 18.04.2018
Медреформу в Україні визнали наймасштабнішою у Європі

Павло Ковтонюк розповідає про медреформу в Україні. (Фото з сайту МОЗ України)

Медичну реформу в Україні розглянули на нараді Всесвітньої організації охорони здоров'я. Делегати з багатьох країн зауважили, що українська реформа сьогодні є наймасштабнішою у Європі.

 

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я України у середу.

 

За даними відомства, понад 200 делегатів із 39 держав зібралися у перший день регіональної наради ВООЗ, щоб поділитися досвідом країн щодо зміцнення систем охорони здоров'я для досягнення кращих результатів подолання неінфекційних захворювань.

 

«Окрема панель — Лабораторія розробки політики —  була присвячена реформі в Україні, де Павло Ковтонюк розповів про головні аспекти змін, які розпочалися у 2018 році у системі охорони здоров’я. Делегати з багатьох країн зауважили, що українська реформа сьогодні є наймасштабнішою у Європі. Тому експерти в охороні здоров'я усього світу уважно спостерігають за тим, як відбуваються зміни», - йдеться у повідомленні.

 

Зокрема, на нараді ВООЗ була представлена реформа первинної ланки медичної допомоги в Україні та основні кроки у розбудові Національної служби здоров'я.

 

Зазначається, що проведення медичної реформи в Україні саме зараз дозволяє впроваджувати одразу сучасні рішення, такі як електронна система охорони здоров'я, в той час як інші європейські країни приходили до цього поступово.