Телеканал Newsone показав записи та розшифровки розмов нібито Порошенка та Онищенка

09:34, 19.04.2018
Телеканал Newsone показав записи та розшифровки розмов нібито Порошенка та Онищенка

Олександр Онищенко нібито "писав" Петра Порошенка спецапаратурою, вбудованою в годинник

Під час програми «Український формат» на телеканалі «Ньюзван» був продемонстрований аудіозапис, який нібито є частиною «плівок Онищенка».

Під час нього дві особи з голосами, схожими на Петра Порошенка та Олександра Онищенка обговорюють «договорняк» із Миколою Злочевським щодо видобутку газу.

Запис нібито зроблено у січні 2016 року в кабінеті Петра Порошенка в Адміністрації президента на вулиці Банковій у Києві.

У ньому йдеться про те, як Олександр Онищенко та Петро Порошенко обговорюють ситуацію із «Юлією», яка ще перебуває у відпустці, та забаганки Миколи Злочевського, екс-міністра енергетики часів режиму Януковича, який має інтереси у газовидобувному бізнесі.

Про підтвердження достовірності записів та те, яким шляхом журналісти їх отримали, не повідомляється.


Розмова ведеться росіською, але якість звучання не ідеальна, яскраво виражені шуми подекуди не дають змогу розібрати слова.

Петро Порошенко (ПП): Привіт, радий бачити.

Олександр Онищенко (ОО): Доброго вечора.

ПП: Ти засмаглий, відпочивав десь?

ОО: Так, був у Дубаї, час відпусток, і я тренуюся. В цьому році Олімпіада, і я готуюся.

ПП: Ти що, сам виступатимеш?

ОО: Ну звичайно, я ж вам вже розповідав. Я вже виступав на Олімпіаді і в Китаї, і в Лондоні.

ПП: Як там Юля (найімовірніше, Юлія Тимошенко, - ред.)?

ОО: Я не знаю, я її не бачив, десь відпочиває після Нового року, думаю, що не в Києві. Щось потрібно дізнатися у неї?

ПП: Та ні, вона продовжує мутити проти мене. Мені тут інформацію приносять.

ОО: Я не думаю, що вона це робить. Вона приїде, давайте я організую вам зустріч.

ПП: Коли вона повернеться, дай мені знати.

ОО: Вона відразу після свят приїде, я відразу передам через Юру (перший помічник президента Юрій Онищенко). Я ще ось щодо якого питання хотів переговорити. У Дубаї зустрів Злочевського, він уже рік з Ігорем (мовиться про партнера Порошенка Ігоря Кононенка) вирішує питання. Не знаю, доходить до Вас чи ні все про їх домовленості. Злочевський попросив мене з Вами поговорити і зробити деякі пропозиції. Коли він зустрічається з Ігорем, то того цікавлять тільки поставки газу на його підприємства. А Коля хоче вирішити питання глобально.

ПП: Ну давай, розповідай, що він там пропонує (далі чутно шум, пересування, шурхіт паперів)

ОО: Перше, ви знаєте, що Кульчик помер (польський бізнесмен, власника Kulczyk Holding Ян Кульчик, - ред.) і Коля викупив у нього компанію?

ПП: Ну.

ОО: Компанія дуже перспективна, тобто видобуває близько 20 мільйонів кубів (ПП встав і почав ходити по кабінету). Друге. Коля викупив компанію по гідророзриву. Компанія цікава, тому що питання гідророзриву при видобутку газу дуже актуальне. Він готовий укладати всі контракти з "Нафтогазом", з іншими держкомпаніями і готовий віддати 50% компанії і ділити прибуток 50/50. Ви в курсі, що у нас є компанії, у яких укладено договори про спільну діяльність із "Шеллом" і "ЕксонМобіл", ці компанії виходять як інвестори, але цінність цих компаній – що під них зроблений спеціальний законопроект, який звільняє ці компанії від рентних платежів, як інвесторів. Тобто рентні платежі, але вони дуже маленькі – до 2%. Коля готовий зайти інвестором у цю компанію, поставити свою західну компанію, яка увійде інвестором у спільну діяльність. Можна всі газові активи оформляти на цю компанію, тим самим буде і економія рентних платежів, і всю економіку будемо ділити 50/50. Ви в курсі, що Коля вже поставив на ваші компанії більше 10 мільйонів доларів?

ПП: Так, я в курсі.

ОО: Коля готовий згорнути цей борг, включити його теж у розрахунок. Цю пропозиція він просить передати для Вас.

ПП: Так, Коля хороший хлопець. Я подумаю, що можна зробити. Просто по ньому останнім часом збудилися американці.

ОО: По ідеї, вони не повинні були проти нього нічого робити, тому що син Байдена у нього в борді компанії. І Кваснєвський теж. Тому на Західну сторону, коли я говорив з Колею, звідти не повинно бути ніяких намірів.

ПП: Добре, я подумаю, що можна зробити. Колі передавай привіт.

ОО: А коли можна дізнатися чи отримати якесь рішення?

ПП: Давай через тиждень, нехай Юля приїде, ми зустрінемося, і потім я тобі скажу.

ОО: Добре, я тоді полечу, а через тиждень повернуся. Коли Юля повернеться, я через Юру повідомлю. Тоді я буду на зв'язку.

ПП: Все, давай, на зв'язку.

Первые пленки Онищенко с голосом Порошенко from Страна.ua on Vimeo.


Нагадаємо, Олександр Онищенко втік з України після того, як проти нього відкрили кримінальну справу за розкрадання коштів у понад мільярд гривень. Він нібито переховується у Лондоні, звідки робить гучні заяви на кшталт того, що він виграє у Петра Порошенка вибори Президента. Також він заявив, що існують так звані «плівки Онищенка», - компромат на Петра Порошенка, який доводить його участь в корупції.