Луценко анонсував нові зняття недоторканності

18:30, 19.04.2018
Луценко анонсував нові зняття недоторканності

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що має матеріали щодо зняття недоторканності з низки народних депутатів. Про це він сказав під час брифінгу в прокуратурі Дніпропетровщини.
 
"У мене на столі п'ять матеріалів, у тому числі і зі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, щодо зняття депутатської недоторканності з ряду народних депутатів. Інформація про готовність таких документів відповідає дійсності на 90%", – сказав Луценко.
 
Генпрокурор заявив, що зібрані документи достатні для подання до парламенту на зняття депутатської недоторканності, але "юридичне управління Генеральної прокуратури має надати свій висновок, можливо, внести технічні поправки в сам текст".
 
Луценко не уточнив, про яких депутатів іде мова.
 
За даними «РБК-Україна», ідеться про народних депутатів від «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула та Дмитра Колесникова.
 
Зокрема, справа щодо депутата Вілкула стосується питань землі в Дніпропетровській області. Зазначимо, що Дмитро Колесников у період з 24 грудня 2012 року по 2 березня 2014 року обіймав посаду голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Олександр Вілкул був його попередником на цій посаді.