Кім Чен Ин заморозив ядерні випробування

09:40, 21.04.2018

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин оголосив про замороження ядерних і ракетних випробувань та закриття ядерного випробувального полігону починаючи від суботи, 21 квітня.

 

Про це повідомляє Yonhap з посиланням на Центральне телеграфне агентство Кореї.

 

"З 21 квітня Північна Корея припинить ядерні випробування і запуски міжконтинентальних балістичних ракет", - йдеться в повідомленні.

 

"Наразі КНДР не потрібні випробування ракет, оскільки вся наукова робота по створенню ядерних боєголовок та розробка засобів доставки і нанесення удару була завершена. Північний ядерний випробувальний майданчик завершив свою місію", - заявив Кім Чен Ин на зборах центрального комітету Робітничої партії.

 

Зазначається, що закриття полігону пов'язане з бажанням "підтвердити свою обіцянку зупинити випробування".

 

"Північна Корея погодилась заморозити усі ядерні випробування і закрити ядерний полігон. Це дуже гарні новини для КНДР та всього світу - великий прогрес! Чекаю нашого саміту", - прокоментував заяву Кім Чен Ина президент США Дональд Трамп.

 

Раніше на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе Трамп повідомив, що США і Північна Корея ведуть прямі переговори на "дуже високому рівні" про організацію його зустрічі з лідером КНДР Кім Чен Ином.

 

За його словами, для проведення зустрічі розглядаються п'ять різних місць, а відбудеться вона в кінці травня або на початку червня.