У Єревані затримали лідера протестного руху Пашиняна

12:36, 22.04.2018
У Єревані затримали лідера протестного руху Пашиняна

Поліція Єревану застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів на вулиці Арцаха.

Лідер протестного руху, депутат Національних зборів Вірменії Нікол Пашинян був затриманий під час мирної ходи проти прем'єрства екс-президента Сержа Саргсяна на вулиці Арцах у Єревані.

 

Про це повідомляє вірменська служба "Радіо Свобода" у неділю.

 

Зазначається, що поліція застосувала спецзасоби для стримування розгніваних силовими діями демонстрантів. Перед цим спецпризначенці не пропустили демонстрантів в адміністративний район столиці Еребуні.

 

Поліцейські почали розгін демонстрації, в даний час вони із застосуванням сили затримують учасників акції.

 

Затримано також іншого опозиційного депутата Сасуна Мікаеляна.

 

На даний момент є один постраждалий, його відвезли на машині "швидкої допомоги".

 

 

Раніше в неділю відбулася дуже коротка зустріч Саргсяна з Пашиняном, вона тривала кілька хвилин. Зустріч була організована в присутності журналістів і транслювалася в прямому ефірі.

 

Як повідомлялося, у суботу в рамках протестів проти прем’єр-міністра Сержа Саргсяна поліція Вірменії затримала 102 осіб.

 

Саргсян у суботу закликав опозиційного депутата і організатора протестів Нікола Пашиняна до діалогу. Пашинян відповів на пропозицію Саргсяна, що готовий обговорювати тільки питання його відставки.

 

Акції протесту проти Саргсяна в Єревані проходять з 13 квітня. Учасники акцій періодично проводять мітинги, ходи, перекривають вулиці, намагаються перешкодити роботі державних органів.

 

Поліція щоденно затримує десятки протестувальників, більшість з яких невдовзі відпускає.