Затриману на Чонгарі «довірену особу Путіна» звинувачують у державній зраді

11:58, 24.04.2018
Затриману на Чонгарі «довірену особу Путіна» звинувачують у державній зраді

Жінка, яка допомагала проведенню незаконних виборів Путіна в Криму, після затримання передали СБУ (Новое время / скріншот відео)

Громадянці України Олені одновол, яка організувала та проводила збір підписів за кандидата у президенти РФ Володимира Путіна на тимчасово окупованій території Криму в 2018 році, висунули звинувачення у державній зраді.

Про це повідомляє "Українська правда".

"Затриманій вчора на КПВВ "Чонгар" особі, яка брала участь в організації та проведенні незаконних виборів президента РФ в Криму, повідомлено про підозру у вчиненні державної зради", – поінформувала видання речниця прокуратури АР Крим Тетяна Тихончик.

За даними прокуратури АРК, Олена Одновол діяла в інтересах Російської Федерації, а також неурядової всеросійської громадської організації "Волонтьори Побєди" – і як довірена особа кандидата в президенти Росії збирала в Криму підписи на його підтримку на "виборах".

На думку правоохоронців, таким чином жінка сприяла "у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості".