Київпастранс планує вдвічі підняти вартість проїзду

14:20, 24.04.2018
Київпастранс планує вдвічі підняти вартість проїзду

Нове гасло Київпастрансу: дорожчому транспорту в Києві бути (фото із соцмереж)

У Києві заплановано різке збільшення плати за проїзд у міському команльному транспорті із липня 2018 року.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на затверджений в КМДА фінансовий план КП "Київпастранс", який є у розпорядженні видання.

Під час планування доходів від перевезення пасажирів на січень-липень 2018 року враховувалися встановлені тарифи на перевезення пасажирів трамваєм, тролейбусом, автобусом, фунікулером і міською електричкою на рівні 4 і 5 гривень відповідно.

При цьому з 15 липня прогнозується підвищення тарифу до 8 гривень на всіх видах транспорту.

Крім того, під час формування доходів на перевезення пасажирів у режимі таксомоторного руху також заплановано підвищення тарифів до 8 гривень.

Унаслідок "Київпастранс" прогнозує одержати 1 117,4 млн гривень доходів від перевезення пасажирів за підсумками 2018 року, що на 59,1% більше, ніж у планах на 2017 рік, і на 53,7% більше від фактичних показників за 2017 рік.

Планується, що підвищення тарифів відбувається після громадських обговорень проекту рішення, що буде розроблене КМДА, але про терміни та місце проведення заходу не інформується.

КП "Київпастранс" наразі не опублікувало офіційного коментарю щодо інформації про підвищення вартості проїзду.

Як повідомляла "УМ", із 15 липня 2017 року вартість проїзду в автобусах. тролейбусах, трамваях та фунікулері складає 4 гривні, а в метро - 5 гривень.