Сергій Наєв обіцяє спростити пропускний режим через КПВВ на Донбасі

15:12, 25.04.2018
Сергій Наєв обіцяє спростити пропускний режим через КПВВ на Донбасі

Сергій Наєв під час інтерв'ю.

Командувач Об'єднаними силами генерал-лейтенант Сергій Наєв пообіцяв, що прагнутиме до спрощення пропускного режиму через КПВВ на лінії розмежування на Донбасі.

 

Про це пан Наєв заявив в інтерв'ю "Фактам", оприлюдненому у середу.

 

"Ми прагнутимемо до спрощення пропускного режиму. Цю умовну адміністративну лінію щодня перетинають десятки тисяч осіб, які годинами стоять в чергах на морозі, на вітрі, в спеку або під дощем", - сказав Наєв.

 

Командувач ОС підкреслив, що кінцевою метою є "повна реінтеграція Донбасу, яка не передбачає жодних розділових ліній".

 

Водночас, він заявив, що має намір покласти кінець контрабанді через КПВВ. "Проблема, безумовно, є. Але я налаштований дуже рішуче. В моєму підпорядкуванні будуть представники Державної пограничної служби, СБУ, Національної гвардії, Національної поліції. Тісно співпрацюватимемо, щоб покласти край цій порочній практиці. Усі, хто порушує закон, мають бути притягнені до відповідальності. Користуючись випадком, закликаю повідомляти нас про кожен факт провезення контрабанди через пункти пропуску або лінію зіткнення", - заявив генерал-лейтенант.

 

Пан Наєв нагадав, що в підпорядкування командування Об'єднаних сил передають підрозділи і органи управління від Національної поліції, Нацгвардії, Державної служби України з надзвичайних ситуацій тощо: "Не думаю, що в наших відносинах виникнуть труднощі. Навпаки, абсолютно обгрунтовано чекаю взаємодії і взаєморозуміння, підтримки і конструктивних порад. Ми готові до спільної роботи".

 

Генерал-лейтенант також зазначив, що усі підрозділи силових структур і обласні адміністрації Луганської і Донецької областей готові до ефективної роботи з відновлення Донбасу, і у військ достатньо можливостей, щоб створити безпечні умови для цього процесу.

 

"З керівниками обласних адміністрацій ми знайомі давно, добре знаємо, розуміємо і поважаємо один одного. Упевнений, що працюватимемо в тісному взаємозв'язку, адже у нас загальне завдання - заслужити підтримку жителів Донбасу і сприяти їх поверненню до нормального мирного життя", - додав командувач Об'єднаними силами.