Кримський політв’язень Абдуллаєв перебуває у критичному стані через відсутність меддопомоги

15:05, 30.04.2018
Кримський політв’язень Абдуллаєв перебуває у критичному стані через відсутність меддопомоги

Узеір Абдуллаєв був чемпіоном України по тхеквондо (фото із соцмереж)

В окупованому Криму політв’язень Узеір Абдуллаєв, який близько півтора року незаконно утримуються у в'язниці, отримав зараження крові, а його стан постійно погіршувався, але окупанти не надавали йому медичної допомоги.

"В СІЗО Сімферополя в критичному стані знаходиться незаконно затриманий Узеір Абдуллаєв. Час пішов на години. Вимагаємо допустити українських лікарів", - повідомила у Twitter речниця МЗУ України Мар’яна Беца.

Напередодні правозахисниця, координаторка "Євромайдан SOS" Олександра Матвійчук з посиланням на матір політв'язня повідомила про погіршення стану здоров’я сина та зазначила, що йому необхідна термінова госпіталізація, адже він захворів на сепсис.

"Це дуже серйозно, ліва ноги опухла до коліна, набряки з почервонінням і сильні нестерпні болі. Я як лікар знаю, це сепсис,у народі — зараження крові. Терміново потрібне стаціонарне лікування, щогодини може бути пізно", - повідомила жінка.

За її словами, вона постійно перебуває поблизу СІЗО, але її не пускають до сина.

Під час останнього судового засідання 27 квітня адвокат Сергій Легостов розповів про різке погіршення здоров’я Узеіра Абдуллаєва. Але ні йому, ні самому Узеіру за три місяці досі не повідомили діагноз.

Нагадаємо, кримський татарин Узеір Абдуллаєв, 1974 року народження, був арештований 13 жовтня 2016 року після хвилі обшуків в окупованому Крим. До арешту проживав у селі Строганівка.

Узеір Абдуллаєв- чемпіон України по тхеквондо, очолював молодіжну секцію та навчав дітей східним бойовим мистецтвам. Був єдиним годувальником сім’ї, має четверо малолітніх дітей.

Його звинувачують за частиною 2 ст. 205.5 КК РФ нібито за членство в організації релігійного спрямування "Хізб ут-Тахрір", яка визнана терористичною в Росії.

Як повідомляла "УМ", в Криму в СІЗО понад 40 днів тримає голодування політв’язень Володимир Балух.