Нападник на Мустафу Найєма втік із України до Баку

09:22, 02.05.2018
Нападник на Мустафу Найєма втік із України до Баку

Магомед-Амін Саітов тікає із місця конфлікту на Бесарабці в Києві (фото: Masi Nayyem / Facebook)

Чоловік, який вдарив народного депутата Мустафу Найєма під час конфлікту через черговість проїзду перехрестя на Бесарабській площі, втік з України до Баку.

Про це повідомила речниця столичної прокуратури Надія Максимець.

"На сьогодні вже відомо, що цей чоловік через 2 години після сутички, а саме о 19.38 30 квітня 2018 року перетнув державний кордон та літаком Київ-Баку покинув територію України. Однак у цей час на місці події ще працювала слідчо-оперативна група, а сам він (його особа - ред.) ще не був встановлений. Тож завадити чи перешкодити його втечі було неможливо", - зазначила вона.

Максимець додала, що трьом затриманим за підозрою у нападі оголошено підозру за ч.2 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб), санкція якої передбачає до 4 років позбавлення волі, "що є більш суворим покаранням, ніж за ч.1 ст.122 КК України" (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).

"Судово-медична експертиза щодо ступеню отриманих Найємом травм буде обов'язково призначена та проведена, але після завершення його лікування у медичному закладі. ... Це жодним чином не впливає на хід слідчих дій та встановлення всіх обставин цієї події", - заявила Максимець.

За даними джерел "Української правди", нападник, який втік з України - Магомед-Амін Саітов, який одним із засновників промоутерської компанії "Бум-бокс Промоушнс". Двоє інших - його брат Муса Саітов і Магомед Дончаєв, який також є помічником глави ВГО "Діаспора чеченського народу" і директором BoomBox Promotions.


Нагадаємо, народного депутата Мустафу Найєма прооперували після того, як йому зламали щелепу під час конфлікту на дорозі в Києві.

Олександр Кузьменко опублікував відео конфлікту, на якому помітно, що із народним депутатом Найємом конфліктує 5 осіб, а не 4, як стверджувалося раніше.