По Троїцькому терористи випустили 15 снарядів 152-го калібру

11:08, 02.05.2018
По Троїцькому терористи випустили 15 снарядів 152-го калібру

Терористи вдарили 152-мм гарматами по Троїцькому

По селу Троїцьке неподалік Світлодарська на Луганщині терористи-окупанти близько 23:00 1 травня випустили 15 снарядів 152-го калібру, які залишають у землі вирви висотою в зріст людини та діаметром у декілька метрів.

Про це повідомляє прес-служба Операції об’єднаних сил.

"Грубо порушуючи міжнародне гуманітарне право, окупанти наприкінці минулої доби, о 23-й годині, здійснили вогневий наліт з артилерії калібру 152 мм на населений пункт Троїцьке. Російсько-терористичні війська випустили по мирному селищу, де немає позицій українських підрозділів, 15 снарядів", - ідеться в повідомленні.

При цьому обстріл здійснили якраз напередодні перебування у Троїцькому Спостережної моніторингової місії ОБСЄ.

"Підрозділи цивільно-військового співробітництва надаватимуть мешканцям Троїцького допомогу", - зазначають українські військові.

Всього протягом доби на фронті зафіксовано 52 обстріли, із них 13 із застосуванням забороненої "мінськом" зброї.

Найактивніші дії тривали в районах населених пунктів Авдіївка, Шахта Дутівка, Мар’їнка, Світлодарськ, Луганське, Лебединське, Старогнатівка, Невельське.

Як повідомляють у Національній поліції, терористи обстріляли лікарню та 6 житлових будинків у Мар’їнці.

"Обстріл з боку окупованого Донецька розпочався близько 22.00 вечора та тривав більше години. Внаслідок влучення снарядів постраждали домоволодіння, розташовані по вулиці Жовтневій. Осколками пошкоджені вікна, двері, паркани та транспортні засоби місцевих мешканців. ... Першим до чергової частини поліції подзвонив працівник лікарні, який почув потужний вибух. Неподалік медичного закладу влучила міна", - ідеться в повідомленні.

Водночас військові інформують, що противник поніс втрати - 4 бойовика. Про те, чи це безповоротні втрати противника, не зазначається.

Протягом 1 травня на фронті отримали поранення двоє українських захисників. Їх евакуювали до госпіталів, але про їх стан не повідомляється.