В Одесі огородили Куликове поле і нагадали про заборону комуністичної символіки (фото)

13:55, 02.05.2018
В Одесі огородили Куликове поле і нагадали про заборону комуністичної символіки (фото)

2 травня в Одесі покладали квіти до Будинку профспілок. (фото: Думская)

В Одесі на Куликовому полі поблизу будинку профспілок декілька сотень осіб прийшли вшанувати пам’ять загиблих 2 травня 2014. Тих, хто бажає пройти на площу, пропускають через рамки металодетектора, а також при вході розміщений банер із інформацією про заборону комунівстичної символіки.

Як повідомляє видання "Думская", над площею запустили дрон із червоно-чорним прапором.

Про те, що через тоталітарну символіку не пропустили на акцію або конфіскували самі атрибути, не повідомляється.



Поліція чергує в постійному режимі, в центрі Одеси перекрили декілька вулиць, через що поблизу з’явилися затори.



На фото помітно, що поблизу будинку профспілок чергує багато правоохоронців, подекуди ї візуально більше, ніж бажаючих взяти участь в акції.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року сутички в центрі Одеси між патріотичними силами та проросійськими сепаратистами завершилися тим, що останні забарикадувалися у будинку профспілок. Згодом будівля загорілася, загинуло понад 40 осіб.

Як повідомляла "УМ", фігурантів у "справі 2 травня" Сергія Долженкова, Євгена Мефедова, Максима Сакауова, Владислава Романюка і Сергія Корчинского Іллічівський міський суд в Чорноморську суд визнав невинними та відпустив через недолугі докази сторони звинувачення. Згодом Євгена Мефьодова та Сергія Долженкова повторно взяли під варту за іншими звинуваченнями.