До Одеси не пустили журналістів з Італії, Чехії та Росії

18:07, 02.05.2018

Державна прикордонна служба не допустила для в’їзду в Україну громадян Італії, Чехії та Росії, які планували висвітлювати в Одесі події 2 травня.

 

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби у середу.

 

Зазначається, що впродовж лише 1 травня Держприкордонслужба не допустила в’їзду в Україну проросійськи налаштованих осіб – громадян Італії, Чехії та Росії.

 

"Двох іноземців не пропущено через кордон в аеропорту "Бориспіль" на підставі інформації, яка надійшла від інших правоохоронних органів. Йдеться про те, що не пропущені громадяни Італії та Чехії, які неправдоподібно висвітлювали події, що відбувалися протягом останнього періоду в Україні", - сказано у повідомлені.

 

У відомстві додають, що один громадянин Італії під виглядом фотографа свого часу перебував на території окупованого Донбасу та неодноразово виступав на так званому телебаченні  "Оплот TV".

 

"В програмах він озвучував відверто брехливу інформацію про перебіг подій на Сході України. А не пропущений в Україну громадянин Чехії виявився журналістом політичного видання, який також спотворював інформацію та неправдиво висвітлював події, що відбуваються в  Україні", - зазначають у ДПС.

 

Прикордонники додають: "Звісно, що сподіватися на неупередженість даних "журналістів" під час висвітлення подій 2 травня в Одесі було не варто".

 

Також повідомляється, що одного громадянина Росії співробітники Держприкордонслужби не пропустили в Україну вже за результатами  бесіди, оскільки він не зміг підтвердити мету своєї поїздки.

 

Зазначається, що він прибув з двома дітьми начебто як представник фірми з продажу дизайнерського одягу, а насправді виявився політичним оглядачем російського видавництва.

 

Усіх трьох іноземців повернуто зворотними рейсами.

 

Нагадаємо, 2 травня 2014 року  в Одесі сталися події, які призвели спочатку до сутичок та масових заворушень, а потім і до загибелі великої кількості людей. На цій темі проросійські сили продовжують спекулювати та дезінформувати про перебіг та причини тих подій світову спільноту.

 

Як повідомляла «УМ», у середу правоохоронці огородили Куликове поле в Одесі, пропускають усіх бажаючих до місця трагедії виключно через рамки металодетектора  й нагадують про заборону комуністичної символіки.