Напад на Дмитра Вербича: головний підозрюваний втік до Польщі

09:17, 07.05.2018
Напад на Дмитра Вербича: головний підозрюваний втік до Польщі

Дмитро "Вербич" Іващенко, на якого напали в Києві (фото із соцмереж)

В СБУ повідомили про затримання групи осіб за причетність до нападу в Києві на ветерана АТО Дмитра Іващенка з позивним Вербич, а організатор атаки встиг втекти до Польщі.

Затримання підозрюваних відбулося 6 травня.

Як повідомляє "Українська правда", участь у затриманні брали представники Служби безпеки та управління Нацполіціі м.Києва. Слідство у кримінальному провадженні веде поліція, процесуальне керівництво справою здійснює прокуратура.

За даними сайту Обозреватель, правоохоронці затримали 7 підозрюваних, молоді люди називають себе "антифашистами". Напад вони здійснили на "бандерівця", якого потрібно було покарати. За стловами затриманих, у них випадково із собою були ніж, маски та газовий балончик, за допомогою яких вони і здійснили атаку.

Однак організатор нападу, ім’я якого не розголошується, встиг виїхати до Польщі.

"Оперативники спецслужби задокументували, що організатором нападу на учасника АТО є громадянин Росії, який покинув територію України 4 травня та переховується у Польщі. Всі фігуранти справи встановлені та для проведення невідкладних слідчих дій будуть доставлені до Києва. Досудове слідство триває", - йдеться у повідомленні СБУ.

Водночас захисниця Дмитра "Вербича" Іващенка Наталія Фещик переконує, що серед затриманих лише одна особа причетна до нападу. Про це вона заявила "Громадському".

"Так. Тільки одна із затриманих причетна до нападу. Це точна інформація. Я говорила з начальником карного розшуку. Її везуть на Київ. Завтра-післязавтра (7-8 травня – ред.) має вирішуватися питання про застосування запобіжного заходу", - сказала Наталія Фещик.

Посилаючись на слова слідчого поліції вона зазначила, що інші затримані особи не причетні до скоєння злочину:

"Дівчина в них просто проживала, ніби інші навіть в Києві ніколи не були, - їх затримали, але відпустили. Щодо того, чи зізналась жінка у скоєному, не можу сказати , бо не бачила матеріалів справи", - додала Адвокатка Дмитра Іващенка.

Де наразі перебувають інші 4 нападники їй наразі невідомо.

Нагадаємо, 3 травня у Києві група молодиків напала та жорстоко побила ветерана АТО, який обороняв Донецький аеропорт, Дмитра "Вербича" Іващенка.