Центр психологічних операцій ЗСУ оголосив тендер на соцопитування жителів півдня Росії та Криму

11:25, 07.05.2018
Центр психологічних операцій ЗСУ оголосив тендер на соцопитування жителів півдня Росії та Криму

Військова частина оголосила незвичний тендер на інформацію із Росії та Криму (фото із соцмереж)

Центр психологічних операцій ЗСУ оголосив тендер із вивчення настроїв громадян Росії та жителів окупованого Криму "Соціокультурна сегментація населення Приволзького федерального округу Російської Федерації (ПФО РФ)"оголошено на суму в 1,6 мільярдів гривень.

Відповідну заявку розміщено на сайті держзакупівель "Прозоро". Про те, що тендер актуальний, у військові частині в Броварах підтвердили "Громадському радіо".

Військова частина А4398, яка базується у Броварах Київської області, хоче, аби дослідники опитали жителів чотирьох російських регіонів — Адигеї, Республіки Калмикія, Краснодарського краю, Ростовської області, а також українського Криму, який окупований Росією.

Соціологічне дослідження передбачає проведення 20 фокус-груп (по 4 в кожному регіоні) та щонайменше 2 тисяч інтерв’ю з повнолітніми жителями, які мають право голосувати.

Центр психологічних операцій ЗСУ сподівається дізнатися про "соціокультурні моделі ключових цільових груп населення ПФО РФ, потенціал їхньої активності та ступінь впливу на соціально-політичну ситуацію в регіоні".

Завданнями цього дослідження зокрема є:

- визначити, наскільки росіяни і кримчани задоволені роботою громадянської, політичної та адміністративної систем в регіонах дослідження (неурядові організації, рухи, партії, чиновники, президент РФ);

- готовність відстоювати свою позицію, участь в акціях протесту; визначити ступінь суспільної напруженості та її причин в кожному з регіонів; найбільш чутливі та актуальні теми;

- виділити основні канали комунікації та медіа уподобання визначених цільових аудиторій.

За дослідження військова частина готова заплатити 1,6 мільйона гривень. Тендерні пропозиції можна подати до 18 травня. Виконати дослідження потрібно до 31 грудня.

Військова частина, у якій за повідомленнями ЗМІ розміщено Центр психологічних операцій ЗСУ, також оголосила тендер на написання журналістських текстів, їхнє просування та публікацію у зарубіжних та українських ЗМІ. Мова матеріалів — англійська, російська, французька (або інша мова в залежності від завдання). На написання цих текстів військові готові виділити 800 тисяч гривень.

Інший тендер — створення відео. Деякі знімання можуть бути "складними", наприклад, місцем може бути ОРДЛО, окупований Крим чи закордонні країни. За ці послуги військові готові заплатити 700 тисяч гривень.