Отруєння у Черкасах: госпіталізовано вже 53 учні (фото)

16:13, 08.05.2018
Отруєння у Черкасах: госпіталізовано вже 53 учні (фото)

Кількість постраждалих учнів школи №8 у Черкасах зростає.

Вже 53  учні та двоє  вчителів школи №8 госпіталізвані до лікувальних закладів  Черкас після обіду. При цьому, 11 дітей перебуває в реанімації в стані середньої важкості, решта в задовільному та легкому стані.

 

Як повідомили «УМ» в обласному управлінні ДСНС,з метою визначення причини погіршення стану здоров’я учнів хіміко-радіологічною лабораторією ДСНС на території школи проведені заміри повітря на вміст небезпечних хімічних речовин.

 

Перевищень вмісту хімічних речовин понад граничнодопустимої концентрації не виявлено (аміак – 0 мг/м3; хлор – 0 мг/м3, сірководень – 0 мг/м3, горючі гази – 0 мг/м3). Рівень кисню в повітрі – 20,9% (при нормі – від 19 до 23%).

 

 

Лабораторією Держпродспоживслужби міста взято проби води з системи централізовано водопостачання школи та бутильованої питної води для дослідження на вміст небезпечних речовин. Результати досліджень очікується – до 16 години сьогодні.

 

 

Наразі проводиться засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС щодо визначення першочергових заходів з локалізації та ліквідації осередку події, надання допомоги потерпілим. На місці події координацію дій здійснює мобільна оперативна група ДСНС.

 

 

В дитячій лікарні психологи ДСНС надають психологічну допомогу батькам хворих дітей.

 

 

У соціальних мережах жителі Черкас пишуть, що перед масовим отруєнням школярів чули в повітрі неабиякий сморід. У зв’язку з масовим отруєнням дітей до Черкас терміново прилетів прем’єр –міністр Володимир Гройсман.

 

Як повідомив прес-секретар Президента Святослав Цеголко, голова СБУ, керівник Держслужби надзвичайних ситуацій та голова Черкаської ОДА доповіли Президенту щодо ситуації з отруєнням дітей. Петро Порошенко доручив вжити усіх заходів, щоб встановити причину отруєння і надати невідкладну медичну допомогу дітям.

 

Як повідомляла «УМ», на  лінійці у черкаській школі №8 перебувало 424 учні. Вони скаржилися на  нудоту, головокружіння, головний біль.

 

Зауважимо, що друге масове отруєння школярів за один день сталося у Новомосковську Дніпропетровської області.

 

У загальноосвітній школі №6 на лінійці, приуроченій до Дня пам`яті та примирення, діти відчули запаморочення. Знепритомніли 19 школярів, повідомляє ТСН у вівторок.

 

У 18 школярів лікарі діагностували вегетосудинний пароксизм, госпіталізувати їх не довелося. Ще одну дитину забрали до лікарні з невротичною реакцією - стан після знепритомнення.