Отруєння у Черкасах: школярів переводять з реанімації у звичайні палати

12:15, 09.05.2018
Отруєння у Черкасах: школярів переводять з реанімації у звичайні палати

Постраждалих школярів потроху випусують з реанімації у Черкасах.

У Черкасах станом на середу, 9 травня – хороші новини з обласної дитячої лікарні, де після вчорашнього отруєння невідомою речовиною перебувають 53 учні міської школи №8, 11 з яких –  у реанімації. Разом з ними на лікуванні і  4 вчителі, двоє з яких були госпіталізовані пізно ввечері. 

 

«На щастя, спостерігається хороша тенденція, дітей з реанімації переводять у загальні відділення, звідки під розписку їх навіть передають батькам. Хоча завтра всі вони будуть змушені повторно здати аналізи для перевірки  їхнього стану», – повідомив щойно на своїй сторінці у Фейсбуці головний освітянин Черкас Сергій Воронов.

 

За його словами, школярі,  що не були госпіталізовані, а до медиків загалом звернулося майже 100 постраждалих,  проходять перевірки стану здоров'я в міській дитячій лікарні.

 

Педагогічні працівники, які вчора були госпіталізовані, станом на ранок почувають себе набагато краще.

 

Також начальник черкаського департаменту освіти зазначає, що  досі немає ніяких рішень міської та обласної комісій з надзвичайних ситуацій, дотепер не відомо, що стало джерелом отруєння. Тож він наполегливо рекомендує директору школи №8 не проводити навчальний процес в школі до моменту отримання офіційних висновків від фахівців.

 

«Ризикувати здоров'ям дітей ніхто не буде», – підсумовує Сергій Воронов.

 

Як повідомляла «УМ», прем’єр Гройсман заявив, що діти школи №8 у Черкасах могли отруїтися через розпилення невідомої речовини.