Турчинов обіцяє санкції електронним ЗМІ за «трансляції з ДНР»

16:52, 09.05.2018
Турчинов обіцяє санкції електронним ЗМІ за «трансляції з ДНР»

Олександр Турчинов обурений тим, що деякі журналісти співпрацюють з терористами. (Фото з сайта РНБО)

Секретар РНБО  Олександр Турчинов заявив, що ініціюватиме розслідування та відповідне запровадження санкцій щодо українських електронних ЗМІ, які вели пряму трансляцію "військового параду" з окупованого Донецьку під заголовком "Трансляція з ДНР" в середу, 9 травня.

 

Про це йдеться у заяві Турчинова, оприлюдненій на сайті Ради нацбезпеки і оборони України в середу.

 

За словами Турчинова, з відповідним листом він вже звернувся до СБУ: "Звернувся з офіційним листом до СБУ щодо розслідування цього правопорушення та внесення електронних ЗМІ, які забезпечували пряму трансляцію "святкування" окупаційних військ Росії в Донецьку, до санкційного списку".

 

Турчинов зазначив, що в даному випадку  можна говорити "про цілком конкретний злочин - популяризацію терористичної організації".

 

"Адекватна протидія інформаційній агресії - необхідний та важливий елемент захисту нашої країни. У цьому випадку не йдеться про свободу слова. Співпраця з терористами, співучасть у терористичній діяльності, популяризація терористичних структур є злочином у будь-якій цивілізованій країні", -  зауважив секретар РНБО.

 

І нагадав, що у Німеччині та Франції "розробляють та ухвалюють жорсткі законодавчі акти щодо протидії інформаційному тероризму та інформаційним фейкам - у відповідь на російську інформаційну та пропагандистську агресію".

 

"Зважаючи, що Україна перебуває на передовій у цій війні, нам необхідно негайно імплементувати їх напрацювання та досвід до українського законодавства", - заявив Турчинов.