В Азовському морі окупанти затримали двох рибалок з Бердянська

12:35, 12.05.2018
В Азовському морі окупанти затримали двох рибалок з Бердянська

В Азовському морі стало небезпечно рибалити українцям.

Російські прикордонники затримали двох зниклих напередодні в Азовському морі українських рибалок з Бердянська.

 

Про це повідомила журналістам речниця управління ДСНС Запорізької області Юлія Баришева в суботу.

 

"11 травня близько сьомої години вечора ми отримали повідомлення від капітана-координатора Морського рятувального координаційного центру, яка в свою чергу надійшла від представників поліції, про те, що ввечері того ж дня дружині одного зі зниклих рибалок зателефонували прикордонники РФ", - сказала пані Баришева.

 

За її словами, рибалки зараз знаходяться в місті Єйськ Російської Федерації.

 

"Могло статись будь-що, рибалки могли втратити координати, орієнтири в морі, міг зламатись двигун, могли наблизитись до нейтральних вод - але це все мої версії, але слідство встановить істинну причину. Рятувальна операція закінчилась, люди знайшлись, далі - це вже правоохоронні органи", - додала речниця.

 

Зауважимо, що 10 травня у ДСНС повідомили про зникнення двох рибалок з Бердянська в  акваторії Азовського моря.

 

Ще кілька годин тому, в суботу вранці начальник управління Департаменту консульської служби МЗС  Василь Кирилич запевняв журналістів, що Україна перевіряє інформацію про можливе затримання російськими прикордонниками двох рибалок з Бердянська у Азовському морі.

 

"Консул перевіряє інформацію про затримання російськими прикордонниками двох громадян України, які вийшли на катері в Азовське море і не повернулися та їх можливе тримання у Краснодарському краї", - запевняв пан Кирилич.

 

Згодом дипломат уточнив, що прикордонна служба російського міста Єйськ відмовилася надати інформацію про можливе перебування там зниклих в Азовському морі громадян України.

 

За даними ДержНС, зниклими є 51- та 21-річний чоловіки, мешканці м. Бердянськ, які 10 травня на човні "Амур" вийшли в море з території бази відпочинку "Іскра" Бердянської коси і не повернулися.

 

Як повідомляла «УМ», 4 травня російські прикордонники затримали українське риболовецьке судно "ЯМК-0041" на заході від мису Тарханкут в анексованому Росією Криму нібито за незаконний промисел камбали-калкана.

 

Російські силовики заявляли, що судно та екіпаж з 5 громадян України доставили до Криму "для проведення процесуальних дій". Всі судна, які прямують до українських портів в Азовському морі оглядають окупанти з ФСБ.