На Донбасі терористи застосовують озброєння, яке доводить причетність Росії до постачання зброї

17:08, 13.05.2018
На Донбасі терористи застосовують озброєння, яке доводить причетність Росії до постачання зброї

На Донбасі використовують зброю із Росії (фото: Операція об’єднаних сил)

На лінії фронту на Донбасі українські військові знаходять боєприпаси та їх залишки, які можуть свідчити про причетність Росії до постачань зброї та окупації території України.

Про це повідомляє прес-служба Операції об’єднаних сил.

Військові продемонстрували залишки зброї, яку знайшли неподалік Маріуполя.

"Як приклад, кілька днів тому наші позиції було обстріляно новітніми реактивними снарядами. Вони мали посилене фугасне начиння, та залишили за собою великі вирви. Всі уламки, після цього обстрілу військовослужбовці ретельно позбирали та віддали в спеціалізовану лабораторію для проведення відповідних експертиз", - зазначено у повідомленні.

Зброя із Росії має відмінності від радянської, яка могла зберігатися на окупованих територіях.

"Ми виявили хвостовики ракет не притаманні звичайним боєприпасам, На відміну, від радянських зразків, які раніше використовували російсько-окупаційні війська, ці хвостовики мали зовсім інший вигляд та кріплення. Також знайшли уламки з відповідним маркуванням. Все задокументовано та передано до спеціальних структур Міністерства оборони України. Я впевнений, що під час свідчень у міжнародних судах з питання російської агресії проти України та впровадження терористичних актів проти мирного населення нашої держави збройними силами Росії, вони стануть важливими речовими доказами" - зазначив морський піхотинець Руслан, слова якого наводяться у повідомленні.

Російські диверсійні групи проводять масове мінування будинків та стежок в українських селах, що тимчасово знаходяться у так званих «сірих зонах». Причому роблять все це таким чином, щоб максимально замаскувати свою причетність до цих дій.

"Це "подаруночок", який залишили вороги прив’язавши його до дверей звичайного сільського будинку. Мета їх проста. Пересічна людина повертається до дому, щоб просто подивитись в якому стані будинок. І гине. Відразу ж всі псевдоінформаційні ресурси так званої ОРДЛО почнуть кричати про вбивство українськими військовими. Окупаційні війська люблять мінувати будинки, цвинтарі, криниці. Саме такі місця куди обов’язково прийдуть цивільні громадяни", - розповів морпіх Костянтин.

За його словами, у Росії розробили спеціальні інструкції для мінування та терористичної діяльності російських військ.