Українські розробники комп’ютерних ігор анонсували вихід «Сталкер 2»

14:05, 16.05.2018
Українські розробники комп’ютерних ігор анонсували вихід «Сталкер 2»

Вийшов офіційний анонс Сталкер.2 (фото: S.T.A.L.K.E.R. 2)

Генеральний директор української студії GSC_Game World Сергій Григорович офіційно анонсував гру S.T.A.L.K.E.R. 2.

Про це Сергій Григорович повідомив у себе в Facebook.

«Я офіційно заявляю: GSC Game World розробляє S.T.A.L.K.E.R. 2», — написав він.

Як повідомляє «Громадське», гра вийде в 2021 році. Таке ж повідомлення з’явилося в офіційній групі гри «Козаки 3», яку також розробляла студія GSC Game World.

Перша частина S.T.A.L.K.E.R. стала знаковим проектом для українських розробників ігор. Шутер від першої особи локаціях Чорнобильської зони відчуження розроблявся компанією 7 років — у 2001-2007 роках.

З різних причин дата релізу проекту переносилася тричі (один раз - на невизначений термін), завдяки чому він придбав в ігровому спільнота статус мема і іронічне прізвисько «Ждалкер». Проте, після виходу в 2007 році гра була тепло зустрінута критиками, а серед поціновувачів жанру набула статусу культової.

Остання частина серії — «S.T.A.L.K.E.R .: Зов Прип’яті» — вийшла в жовтні 2009 року, після чого в 2010 році була анонсована друга основна гра серії. Передбачалося, що S.T.A.L.K.E.R. 2 вийде в 2012 році, проте в грудні 2011 року оголосили, про зупинення розробки.

Команду розробників гри звільнили і колишні співробітники GSC Game World заснували студію Vostok і зайнялися створенням постапокаліптичного онлайн-шутера Survarium.