Facebook видалив 1,27 мільярдів фейкових акаунтів за півроку

16:16, 17.05.2018
Facebook видалив 1,27 мільярдів фейкових акаунтів за півроку

У Фейсбуці заявляють, що "війна" із фейковими акаунтами виливається у видалення мільярда сумнівних сторінок (ілюстративне фото)

У соцмережі Facebook із з жовтня 2017 року по березень 2018 року видалили 1,27 мільярдів фейкових акаунтів.

Про це повідомляє "Громадське".

В середньому за місяць підроблені облікові записи становили 3–4% від загальної кількості реальних користувачів.

Соцмережа вперше опублікувала дані про боротьбу з ненормативним контентом у своєму офіційному блозі.

За цей же період Facebook за допомогою автоматичної системи виявлення та звернень користувача заблокував 1,56 мільярда постів зі спамом, 42 мільйони — з порно, 3 мільйони — з пропагандою тероризму, 4,1 мільйона публікацій, що розпалюють ненависть і 4,6 мільйона — зі сценами насильства

У квітні соцмережа заявила про зростання прибутку й аудиторії у першому кварталі 2018 року, попри скандал з витоком особистих даних користувачів. За даними компанії, щодня Facebook відвідують близько 1,45 мільярда людей.

Дані про боротьбу із ненормативним контентом опублікована вперше. Це відбулося після скандалу щодо витоку особистих даних користувачів соцмережі, які використовувалися фірмою Cambridge Analytica.

Засновник соцмережі Facebook Марк Цукерберг давав пояснення у Сенаті США щодо причин витоку даних та їх впливу на інтернет та користувачів, а також про рівень втручання Росії у вибори в США через фейкові аккаунти кремлівської "фабрики тролів". З часу розголошення інформації про витік даних у Фейсбук постійно наголошують, що посилюють безпеку.