У Грозному бойовики спробували захопити заручників у православній церкві: є загиблі

11:05, 20.05.2018
У Грозному бойовики спробували захопити заручників у православній церкві: є загиблі

Напад на церкву в Чечні: загинули прихожанин, двоє поліцейських та четверо нападників (фото із російських ЗМІ)

У столиці Чечні Грозному бойовики спробували захопити заручників у православній церкві Архангела Михаїла, вбивши двох поліцейських та приходанина.

Про це російським ЗМІ повідомив очільник регіону Рамзан Кадиров.

За його словами, всі четверо нападників були вбиті.



Рамзан Кадиров наголосив, що він негайно очолив операцію про протидії нападу, адже він негайно прибув на місце події, де "безпосередньо здійснював контроль за проведенням спеціальної операції".



Імен нападників не називаються, але керівник регіону вже звинуватив в організації нападу "одну із західних країн".

Як вказує "Голос Америки", атака в Чечні підкреслює проблеми з безпекою в час, коли Росія готується бути господарем важливих спортивних змагань – Чемпіонату світу з футболу.

Видання нагадує, що лідер Чечні, який палко відданий російському президенту Володимиру Путіну, регулярно піддає критиці Сполучені Штати і західних союзників, звинувачуючи їх у тому, що вони намагаються послабити Росію.

Кремль використав Рамзана Кадирова для стабілізації ситуації в Чечні після двох сепаратистських конфліктів. Він використав щедрі федеральні субсидії і його сили безпеки для придушення повстанців. Міжнародні правозахисні організації звинуватили сили Рамзана Кадирова в позасудових убивствах, викраденнях, тортурах та інших зловживаннях.