У Москві відбулися одиночні пікети на підтримку Олега Сенцова

12:35, 20.05.2018
У Москві відбулися одиночні пікети на підтримку Олега Сенцова

Пікет у Москві на підтримку Сенцова: до кожного учасника акції піходили силовики та перевіряли документи і "проводили бесід" (фото: Tanusha Laguta / Facebook)

На Пушкінській площі в Москві 19 травня відбулися одиночні пікети на підтримку політв’язня Кремля Олега Сенцова, який із 14 травня голодує для звільнення українських заручників у Росії.

Про пікет на підтримку Олега Сенцова повідомляє УНІАН.

Зазначається, що четверо росіян вийшли на Пушкінську площу і по черзі тримають плакати з портретом Сенцова із написами: «Олег, Живи», «Росія, відпусти Сенцова», «Врятувати Сенцова, Save Sentsov».

Як повідомила УНІАН учасниця акції Вікторія Івлєва, вона вийшла на пікет із метою привернути увагу до долі Олега Сенцова.

«Ми не наївні люди, розуміємо, що цим мало чого доб'ємося, але ми все ж таки громадяни своєї країни, нам буває за неї страшно соромно. Мені особисто соромно, що я росіянка, з Росії, громадянка Росії, і ми це робимо, щоб стало менше соромно», - сказала Вікторія Івлєва.

Вона сподівається, що Олег Сенцов якось дізнається про цю акцію і знатиме, що величезна кількість людей з ним солідарні, зокрема в Росії, які мріють, щоб він залишився живий.

У свою чергу літератор Аліса Ганєєва повідомила, що прийшла на площу, щоб максимальна кількість людей знали про Олега Сенцова, оскільки його життя в колонії суворого режиму перебуває під загрозою.

«Це питання життя і смерті, це не абстрактне прохання про звільнення в'язня совісті. Мета - привернути увагу владних структур, а в ідеалі - добитися його відправлення до України», - сказала Ганєєва.

Нагадаємо, режисера Сенцова і українського активіста Олександра Кольченка співробітники ФСБ РФ затримали в Криму навесні 2014 року. Їх етапували до Росії, де судили за сфабрикованим обвинуваченням в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові. Російський суд у серпні 2015 року засудив Сенцова і Кольченка до 20 і 10 років ув'язнення, відповідно. Обидва провину не визнали.

Як повідомляла "УМ", під посольством Росії у Києві влаштували читання документальної п’єси про Олега Сенцова.