В Криму силовики влаштували обшуки в активістів «Кримської солідарності» (відео)

09:32, 21.05.2018
В Криму силовики влаштували обшуки в активістів «Кримської солідарності» (відео)

Сервер Мустафаєв та Едем Смаїлов (фото із соцмереж)

Зранку 21 травня в окупованому криму силовики влаштували обшуки в активістів організації "Кримська солідарність" Сервера Мустафаєва та Едема Смаїлова.

"Кримська солідарність" інформує, що в будинки на обшуки не допускають адвокатів, натомість дітей не дозволяють вивести із будинків.

Обшуки проводять у Бахчисараї та селі Долинне Бахчисарайського району.

Лілія Келямова, дружина Едема Смаїлова, не була вдома на початку обшуків, вона попросила пропустити її в будинок, щоб бути із доньками-підлітками. Вона заявляє, що не має інформації про те, в якому стані її діти, адже жінку так і не допустили до них.




До будинку Сервера Мустафаєва у Бахчисараї приїхав адвокат Еміль Курбедінов. Йому заборонили бути присутнім при обшуку, щоб захищати кримськотатарського активіста. Він наголосив, що недопуск адвоката до довірителя - порушення закону, однак його скарги матимуть вагу хіба що у міжнародних судах.



У двір будинку Сервера Мустафаєва в’їхав мікроавтобус із затонованими номерами. а під парканом чергує автозак.

На місці подій швидко зібралася група місцевих жителів, але вони заявляють, що жодної інформації про причини обшуків не надається.

Сервера мустафаєва вивезли службовці ФСБ, найімовірніше, на допит,



Наразі не відомо, яку саме підставу обрали силовики в окупованому Криму для чергового ранкового масованого обшуку в кримськотатарських активістів.

Також з’явилася інформація, що обшуки проходять у будинку ще одного чоловіка на ім’я Муслім, але ця інформація наразі не знаходить підтвердження.



Як повідомляла "УМ", 17 травня кримські татари спробували вшанувати пам’ять загиблих під час депортації свого народу із Крму у 1944 році. Акцію окупаційна влада не погодила, а коли люди зібралися, силовики затримали від близько 20 осіб.