У Миколаєві розслідують отруєння школярів як хуліганство

20:59, 21.05.2018

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею "хуліганство" через отруєння дітей у одній зі шкіл Заводського району Миколаєва.

 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області у понеділок.

 

"За вказаним фактом слідчі Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 296 КК України "Хуліганство", що карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років", - йдеться у повідомленні.

 

Станом на вечір 21 травня, 36 учнів перебувають в Миколаївській міській дитячій лікарні з діагнозом гостре отруєння невідомою речовиною середньої тяжкості.

 

"Попередньо встановлено, що причиною погіршення стану здоров’я дітей стало розпилення в приміщенні навчального закладу невідомої речовини. Спеціалісти, дослідивши заміри повітря, небезпечних речовин не виявили", - зазначають в поліції.

 

Як повідомляла «УМ», 21 травня з Миколаївської школи № 6 госпіталізували 37 дітей через розпилення невідомого аерозолю із різким запахом.