У Смілі затримали молодика, який підірвав гранату на парковці для авто

14:45, 22.05.2018
У Смілі затримали молодика, який підірвав гранату на парковці для авто

Затримання підривника у Смілі на Черкащині (скріншот відео)

У місті Сміла Черкаської області поліція оперативно встановила та затримала невідомого чоловіка, який підірвав гранату в мікрорайоні Машинобудівного заводу.

«Ним виявився 20-річний житель Сміли. Під час санкціонованого обшуку в його домоволодінні поліцейські знайшли ще й пістолет без відповідних дозвільних документів», – про це повідомляють в обласному управлінні поліції у вівторок.

Нагадаємо, що в суботу вночі у Смілі, біля магазину «Малина», хтось жбурнув гранату РГД-5 на парковку авто. Це щастя, що ніхто не постраждав, адже поруч у розважальному закладі відпочивали люди. Тоді були пошкоджені лише автомобілі.

В поліції кажуть, що в результаті оперативно-пошукових заходів оперативники Смілянського відділу поліції змогли встановити особу, причетну до цього кримінального правопорушення.

Підозрюваний є місцевим жителем, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності.

Його затримали поліцейські особливого призначення спільного з оперативниками Смілянського відділу поліції. Вилучені речові докази направлено на дослідження. Чоловікові оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.



До речі, за останні дні це вже другий випадок затримання людей, які розгулюють на Черкащині зі зброєю в руках, наражаючи на небезпеку інших.

Напередодні співробітники групи реагування поліції Черкаської області затримали озброєних чоловіків, які погрожували вбивством жителю Шполи. Взяли їх на території Лисянського району. Затриманими виявилися 44 та 38-річні жителі Київської області. У них вилучили АКМ-74, два газових балончики та балаклави.