Олега Сенцова під час голодування щодня відвідує лікар

10:46, 23.05.2018
Олега Сенцова під час голодування щодня відвідує лікар

Олег Сенцов продовжує голодування, достовірної інформації про стан його здоров’я немає (фото: Радіо свобода)

Українського політв’язня Кремля Олега Сенцова з часу оголошення голодуванння 14 травня щодня відвідує лікар.

Про це повідомила "Громадському радіо" сестра режисера Наталія Каплан.

"Сьогодні (ред. - 22 травня) у Олега був лікар. Він ходить до нього кожен день. Оцінює його стан, як стабільний. У Олега була холодна камера і йому збільшили опалення", - розповіла сестра Олега Сенцова.

"У нього вже були представники прокуратури та Федеральної служби виконання покарання. Вони відмовляли його від голодування, але він, як і раніше, стоїть на своєму", - продовжила Наталія Каплан.

За її словами, не довіряти словам лікаря про стан Олега не має підстав, адже для колонії це надзвичайна ситуація і вони будуть намагатися підтримувати його стан.

"Наступного тижня до нього ще раз поїде адвокат і ще раз з усіма переговорить. Нікого іншого поки не допускають",  - сказала сестра Олега Сенцова.

Вона додала, що інформацію про його стан зараз можна отримувати тільки від адвоката.

Нагадаємо, Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування напередодні Чемпіонату світу з футболу в Росії. Він заявив про тверду готовнівність пожертвувати собою заради розголосу, який може допомогти звільнити понад 60 українців, які за політичними мотивами перебувають у російських тюрмах.

Як повідомляла "УМ", Олега Сенцова утримують у в’язниці за полярним колом. Стан його здоров’я після етапування та зими, проведеної у неволі, значно погіршився.