Екс-«міністерці» «ДНР» Наталії Вороніній заборонили в’їзд до Росії

12:17, 23.05.2018
Екс-«міністерці» «ДНР» Наталії Вороніній заборонили в’їзд до Росії

Наталія Вороніна була призначена керувати "культурою" в "ДНР", але відмовилася від посади

Колишня посібниця терористів на Донбасі, яка отримала посаду "міністерки культури" "ДНР" Наталія Вороніна отримала заборону в’їжджати на територію Росії терміном на 5 років.

Про перепетії навколо Наталії Вороніної повідомив колишній "регіонал" Олег Царьов, який називав себе ледь не головним "ідеологом" окупації Криму та війни на Донбасі.

Він у Facebook повідомив, що Наталія Вороніна була затримана в російському Адлері за прострочену міграційну карту іноземного громадянина. Однак згодом свою є публікацію видалив, хоча російські ЗМІ встигли її розтиражувати.

Після цього відбувся суд, у результаті якого пособниці терористів заборонили на 5 років в’їжджати до Росії, а її саму відправили до центру для нелегальних мігрантів. У закритому "спецприйомнику" для порушників кордонів Росії в Гулькевичах вона нібито мала перебувати на час розгляду апеляції про заборону на в’їзд.

Як повідомляє російське видання "Комерсант", російський депутат Костянтин Затулін особисто звертався до очільниці міграційної служби Росії, щоб Наталію Вороніну не депортували із РФ, однак про рішення стосовно особи, яку назначили керувати відомством при окупаційній адміністрації на Донбасі, не відоме.

Згодом Олег Царьов у коментарі виданню "Взгляд" відзначав, що Наталію Вороніну депортували із Росії.

"Ми змогли домовитися про те, щоб її депортували в "ДНР", – сказав Олег Царьов.

Модельєр Наталія Вороніна була призначена так званим “міністром культури” в окупаційній адміністрації "ДНР" 20 травня 2014 року. Публічно вона заявляла, що призначення відбулося без її згоди, тому вона відмовилася від такої "роботи".

Наталія Вороніна до початку окупації Донбасу створювала вбрання під торговою маркою "Natalia Voronina", демонструвала колекції на Donetsk Fashion Days 2013 та була дизайнером конкурсу "Міс Донбас".