У Києві пошкодили відновлені графіті «Ікони Революції» (відео)

10:53, 26.05.2018
У Києві пошкодили відновлені графіті «Ікони Революції» (відео)

"Ікони Революції" на Грушевського знову спаплюжено.

Невідомі вандали розфарбували графіті "Ікони Революції" на фасаді будівлі на Печерську в Києві. Зокрема, на малюнках написали слово «Fake» (що перекладається, як підробка).

 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

 

За даними правоохоронців, у п’ятницю ввечері до чергової частини столичної поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці Грушевського невідомі зробили написи на відновлених графіті часів Майдану.

 

Слідчо-оперативна група Печерського управління поліції документує правопорушення та опитує можливих свідків і очевидців.

 

Поліцейські проводять оперативно-розшукові заходи для затримання зловмисника, а також встановлюють наявність записів камер відеонагляду, які могли б зафіксувати правопорушення.

 

Відомості зареєстровані в Журналі єдиного обліку Печерського управління поліції, вирішується питання щодо кваліфікації правопорушення.

 

Водночас автор графіті, художник на прізвисько Sociopath повідомив, що невідомі надіслали йому відео, на якому видно, як хлопець у чорному одязі наносить червоною фарбою слово FAKE на кожен із малюнків.

 

"Хтось вирішив в такий спосіб нагадати міністру Нищуку про те, що за свої слова треба відповідати. Я пане міністре, теж нагадаю Вам нашу другу зустріч, коли Ви сказали, що репутація для Вас важлива. Але зараз вона виглядає як стіна на Груші — фейкова, як і вся політика Вашої влади", - написав художник.

Як повідомляла «УМ», на початку вересня 2017 року графіті «Ікони Революції» зникли з фасаду магазину люкс-меблів "Емпоріум". Після цього представники націоналістичних рухів побили вікна магазину.

 

Прокуратура відкрила провадження за фактом нищення графіті часів Майдану на Грушевського.

 

Вже 14 жовтня 2017 року організація "Новий вогонь" повідомила про відновлення знищених патріотичних графіті з Тарасом Шевченком, Лесею Українкою та Іваном Франком, створені під час Революції Гідності на стіні будівлі на вулиці Грушевського, 4 художником Sociopath.

 

В організації запевнили, що знищені малюнки неможливо було реставрувати, а автор оригінальних "Ікон Революції" відмовився їх відновлювати.

 

Водночас художник на прізвисько Sociopath, який створив знамениті графіті "Ікони Революції" під час Євромайдану, заявив, що оригінальні малюнки можна було реставрувати до того, як їх намалювали заново.