Денисова просить Червоний Хрест відвідати Сенцова

11:34, 26.05.2018

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до МКЧХ з проханням перевірити стан дотримання прав засуджених у РФ політв’язнів, зокрема Олега Сенцова, Олександра Кольченка й Романа Сущенка.

 

Про це повідомляє прес-служба омбудсмена.

 

“Мною здійснюється моніторинг дотримання прав громадянин України Сенцова Олега Геннадійовича та Кольченко Олександра Олександровича, засуджених до покарання у вигляді позбавлення волі на території Російської Федерації», - йдеться у зверненні Уповноваженого Верховної Ради до віце-президента Міжнародного комітету Червоного Хреста Жиля Карбоньє.

 

У зв’язку з цим, Людмила Денісова просить Жиля Карбоньє сприяти візиту представника МКЧХ до виправної установи в Челябінській області РФ, де знаходиться Олександр Кольченко, а також до виправної колонії в м. Лабитнангі РФ, де зараз Олег Сенцов, щоб  перевірити умов утримання та можливість надання медичної допомоги засудженим українцям.

 

С таким же проханням омбудсмен звернулася і щодо затриманих громадян України Романа Сущенка та Ресуеля Веліляєва, які знаходяться у виправній колонії у Москві.

 

Крім того, Уповноважений просить віце-президента МКЧХ також  посприяти візиту представника організації в слідчий ізолятор міста Сімферополь Автономної Республіки Крим і перевірити умови тримання та надання медичної допомоги Володимиру Балуху, Узеіру Абдуллаєву, Енверу Мамутову, Ремзі Меметову, Зеврі Абсеітову, Рустему Абільтарову, Енверу Сейтосманову, Бекіру Дегерменджі, Асану Чапуху, Кязіму Аметову, Руслану Трубачу та Ісмаїлу Рамазанову.

 

Людмила Денісова висловлює сподівання, що МКЧХ зможуть здійснити моніторингові візити та надати достовірну інформацію щодо незаконно затриманих громадян України.

 

Як повідомляла «УМ», в Європейському Союзі очікують дотримання міжнародних прав людини в окупованому Криму та негайного звільнення усіх незаконно затриманих українських громадян в Росії та на півострові.