Президент Польщі пояснює НАТО: Росія - найбільша загроза для світу

19:52, 28.05.2018

Росія є найбільшою загрозою глобальному світу, а її дії у Грузії 2008 року, анексія Криму та вторгнення на Донбас демонструють справжні наміри Путіна.

Про це під час останнього дня Парламентської асамблеї НАТО у Варшаві заявив президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє Польське Радіо.

"Росія є найбільшою загрозою для безпеки Європи та світу. Напад на Грузію в 2008 році, а також незаконна анексія Криму та військове вторгнення в Україну у 2014 році показують, якими є справжні наміри Росії. Події останніх днів довели, що Кремль дозволяє собі здійснювати замахи з використанням хімічної зброї на території держав НАТО і втручатися у демократичні процеси", - заявив президент Польщі.

"Немає сумнівів в тому, що ці явища і процеси надзвичайно тривожні, особливо для Центральної та Східної Європи ... Я шкодую через те, що Росія ніколи не приймала падіння імперського СРСР, розглядаючи 1990-і роки як стратегічну паузу", - сказав Дуда, пише Європейська правда.

За словами Дуди, Росія ставить під сумнів міжнародний лад, сформований у результаті змін на зламі ХХ та ХХІ століття, для якої світ, в основі якого - міжнародне право та взаємоповага до інтересів рівноправних держав - виявився неприйнятним у довгостроковій перспективі.