У Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка

21:56, 29.05.2018
У Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка

Аркадія Бабченка розстріляли в квартирі у Києві (фото: Аркадий Бабченко / Facebook)

У Києві загинув у результаті стрілянини російський опозиційний журналіст Аркадій Бабченко, відомий своїми правдивими репортажами з війни на Донбасі.

Аркадія Бабченка підстерегли біля будинку та вистрелили впритул у спину. Про це повідомив журналіст Айдер Муджабаєв у Facebook.

Врятувати журналіста не вдалося - він помер у кареті швидкої допомоги.

Загибель чоловіка в результаті стрілянини підтвердила речниця поліції Києва Оксана Блищик.

"На лінію 102 надійшло повідомлення від лікарів: їм подзвонила жінка і сказала, що виявила в помешканні свого чоловіка в крові. Від отриманого поранення, попередньо - у спину, потерпілий помер", - ідеться в повідомленні.

Речник Національної поліції Ярослав Тракало повідомив "Українській правді" подробиці трагедії:

"Подія сталася в Дніпровському районі. Дружина була у ванній кімнаті. Вона почула хлопки, вийшла і побачила чоловіка в крові. Викликала швидку, його забрали, він помер у кареті швидкої. На місці працює слідчо-оперативна група, керівництво з'ясовує обставини", - розповів він.


Аркадій Бабченко - опозиційний російський журналіст. Черезт переслідування та погрози в Росії у 2017 році переїхав до Праги, а згодом - до Києва.

Бабченку був 41 рік. Він - ветеран війни у Чечні, згодом став військовим журналістом, висвітлював події під час нападу Росії в Грузі, різко критикував політику Путіна та звинувачував Кремль у розгортанні війни в Україні.