У Дніпрі горіла обласна лікарня через електробритву (фото)

12:25, 30.05.2018
У Дніпрі горіла обласна лікарня через електробритву (фото)

Пожежа виникла у обласній лікарні Дніпра через полишену увімкненою електробритву пацієнта.

Пожежа сталася у відділені для постраждалих від Чорнобильської катастрофи обласної клінічної лікарні ім. І.І.Мечнікова у Дніпрі в середу вночі. Внаслідок пожежі було евакуйовано понад 90 пацієнтів, одну жінку перевели до реанімаційного відділення.

 

Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій в середу.

 

Зазначається, що повідомлення про пожежу надійшло до служби порятунку о 00:43.

 

За даними вогнеборців, місце займання було  в одній із палат на сьомому поверсі у відділенні для хворих чорнобильського контингенту.

 

 

"Під час ліквідації пожежі із сусідньої палати вогнеборцями врятовано жінку 1956 року народження, яка перебувала на лікуванні. Жінку з попереднім діагнозом отруєння продуктами горіння переведено до реанімаційного відділення", - сказано у повідомленні рятувальників.

 

Також у ДСНС додають, що під час пожежі з 6-го, 7-го та 8-го поверхів рятувальники спільно з медпрацівниками евакуювали 92 людини.

 

 

Повідомляється, що загиблих немає. До гасіння пожежі було залучено 56 чоловік особового складу та 12 одиниць пожежно-рятувальної техніки.

 

Наразі причину пожежі  встановлюють правоохоронні органи.

 

Пізніше головний лікар Сергій Риженко повідомив у Facebook, що за попередьою інформацією, причиною пожежі стала електробритва, яку залишив на ніч заряджатися один із пацієнтів.

 

 "Не може бути все ідеально. На цей раз неідеальною виявилась електробритва, яку один з пацієнтів відділення для ліквідаторів аварії на ЧАЕС залишив на ніч заряджатись.За попереднім висновком пожежних експертів, внаслідок несправності вона "коротнула" та запалила ліжко, від якого зайнялась палата", - написав пан Риженко.

 

І зазначив, що у цей час палата була пуста, тому там ніхто не постраждав. За його даними, постраждала пацієнтка із сусідньої палати, вже почувається краще.