У селі під Черкасами понад півкласу випускників - рідні брати (фото)

12:39, 31.05.2018
У селі під Черкасами понад півкласу випускників - рідні брати (фото)

Трійнята Валерій, Віталій та Іван, сини Таїсії та Павла Поворозників з села Тарнава.

Незвичайний випускний клас сформувався в черкаському селі Терлиця Монастирищенського району цього року. Адже однокласниками є одні хлопці, до того ж, понад півкласу випускників – рідні брати.

 

Це трійнята Валерій, Віталій та Іван, сини Таїсії та Павла Поворозників з сусіднього села Тарнава, діти з якого теж навчаються у Терлицькій школі.

 

«Чекали близнят, третій малюк виявився сюрпризом. А вдома вже підростав первісток Дмитро, тож одним махом сім’я отак зросла. Виходити, поставити на ноги трійнят було дуже нелегко. Тут і хвороби дитячі, і нестатки. Зате тепер і радість потрійна, і підмога», –  повідомляє «Черкаський край».

 

 Хлопці виросли роботящими. Сім’я живе в основному  з власного господарства – великий город, тримають корів, відгодовують телят, свиней, птицю. Тож трійнята в роботі змалку, як жартують у сім’ї,  трактор освоїли раніше, ніж буквар. 

 

У рідній школі про братів Поворозників розповідають дуже тепло.

 

 «Хлопці роботящі, активні,– вважає директор школи Неля Бовкун. – Братній зв’язок між ними дуже міцний, в житті завжди будуть опорою один одному».

 

«То тільки на перший погляд хлопці наче однакові», – додає класний керівник випускників Валерій Москаленко.

 

За його словами,  за характерами  трійнята відрізняються.  Іван та Віталій – меткі, мають нахил до техніки. Валерій – спокійний, поміркований. А щоб до дошки один за другого вийшов, класний керівник  такого не пригадує.

 

Він каже, що хлопці  цікавляться історією, рідним краєм. І переконаний, що в житті брати свого досягнуть– будуть добрими господарями, тому що вже зараз міцно стоять на землі.