Замах на Бабченка: в організації підозрюється г-н Герман (відео)

16:07, 31.05.2018
Замах на Бабченка: в організації підозрюється г-н Герман (відео)

Германа затримали під час спроби втечі з України.

Слідство просить арештувати підозрюваного в організації "вбивства" російського журналіста Аркадія Бабченка на прізвище Герман.

 

Про це повідомляє Шевченківський райсуд Києва у Facebook  в четвер.

 

"На розгляд до Шевченківського районного суду міста Києва надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Германа Б.Л.", – йдеться в повідомленні.

 

Зазначається, що Герман підозрюється за за ч.1 ст.14, ч.3 ст.27, ч.3 ст.258 КК України (організація готування до терористичного акту).

 

В прес-службі суду журналістам підтвердили, що йдеться про підозрюваного в організації "вбивства" журналіста.

 

Голова СБУ Василь повідомив, що "організатора" вбивства Бабченка затримали. За його словами,  російські спецслужби завербували громадянина України Г., який найняв для вбивства колишнього АТОшника. А той допоміг СБУ – і відзвітував організатору, що "вбивство відбулось".

 

СБУ також оприлюднила відео затримання замовника вбивства Бабченка.

 

Як повідомляла "УМ", в середу Служба безпеки України спростувала інформацію про убивство Аркадія Бабченка, пред'явивши світові журналіста живим та здоровим.

 

Сам Аркадій Бабченко неодноразово повідомляв про те, що його збираються вбити. Колеги з Росії написали, що у нього залишилися прийомні діти.

 

Кияни та експерти звинувачували Росію у вбивстві Бабченка, яке виявилося інсинуацією в рамках спецоперації СБУ.