Герман «перевів стрілки» в організації вбивства Бабченка на В’ячеслава Пивоварника

13:35, 01.06.2018
Герман «перевів стрілки» в організації вбивства Бабченка на В’ячеслава Пивоварника

В’ячеслав Пивоварник названий організатором вбивства Аркадія Бабченка (фото: Вячеслав Пивоварник / Одноклассники)

Борис Герман, якого українські правоохоронці підозрюють в організації замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка, стверджує, що справжнім організатором замовних вбивств та терактів в Україні є В’ячеслав Пивоварник, який нині перебуває в Росії.

Про це він сказав під час суду із обрання запобіжного заходу в Києві.

В'ячеслав Пивоварник ймовірно керував чи володів частками в 5 українських компаніях, пише російське видання "The Bell", посилаючись на дані системи "СПАРК-Интерфакс".

За цими даними, вказана особа також володіла половиною акцій ТОВ "Громадська служба безпеки України", співзасновником якого був Сергій Яремович Дєєв.

Особа із таким іменем згадується в ЗМІ як діяч українського старообрядництва і називається експертом російського Фонду національної і міжнародної безпеки.

Даний фонд, згідно з даними СПАРК, очолював колишній радянський генерал-спецпропагандист Леонід Шершнев, який помер наприкінці 2014 року, який також був засновником націоналістичного фонду "Русскіє" і "Центру допомоги співвітчизникам з Новоросії та України".

В'ячеслав Пивоварник є керуючим партнером компанії TALENTKAPITAL, яка в 2009-2010 роках займалася бізнес-тренінгами в Києві. ТОВ "Теленткапітал" є в числі заснованих В'ячеславом Пивоварником в СПАРК.

У 2012-2016 роках В'ячеслав Пивоварник також був генеральним директором українського ТОВ "Рускон-Україна" - спільного підприємство з російським оператором контейнерних перевезень "Рускон"

Власником цієї компанії значиться іноземна компанія "Енервi трейд сервiсіз ЛТД". У реєстрі британських компаній є компанія Nrv Trade Services Ltd., директором якої вказано Бориса Германа.

Власник російського "Рускону" – колишній депутат Держдуми Росії Сергій Шишкарьов, якого називають соратником і другом екс-віце-прем'єра Росії Дмитра Рогозіна.

В’ячеслав Пивоварник вів профілі у декількох соцмережах.

У заблокованій в Україні соцмережі "Одноклассники" є профіль В'ячеслава Пивоварника 1984 року народження. Він навчався в Ужгородському державному інституті інформатики і Київському політехнічному інституті. У друзях у нього є Борис Герман.



У В’ячеслава Пивоварника був профіль у "Вконтакті", але він його видалив. Водночас у кеші пошукових систем дані із профілю відображаються. Із "ВК" відомо, що В’ячеслав Пивоварник останнім місцем проживання вказав Санкт-Петербург.

Про роботу в ТОВ "Теленткапітал" В’ячеслав Пивоварник вказував у профілі соцмережі LinkedIn, але ця інформація також наразі видалена.

Як повідомляла "УМ", арештований за підозрою у замаху на вбивство журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман пояснив в суді, що вів контррозвідувальну діяльність,оскільки його товариш, колишній громадянин України, який проживає в Москві, В'ячеслав Пивоварник працює в приватному фонді президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Повідомлення про те, що Аркадія Бабченка застрелив кілер у його квартирі надійшла надвечір 29 травня. Наступного дня на брифінгу голова СБУ Василь Грицак не лише повідомив, що замах на журналіста замовили із Росії, а українським правоохоронцям вдалося задокументували весь ланцюжок між замовником, організатором та виконавцем, але запросив до зали живого Аркадія Бабченка. Виявилося, що журналіст знав про спецоперацію та замах на нього і допоміг правоохоронцям, інсценувавши свою смерть.