ФІФА заборонила Чичеріну за пісні про Донбас

10:02, 07.06.2018
ФІФА заборонила Чичеріну за пісні про Донбас

Заборона пов'язана в тому числі з новим кліпом співачки. Фото ИА Чеченинфо

Співачці Юлії Чичеріній, яка виступала на окупованих територіях Донбасу, офіційно заборонили співати в Ростові-на-Дону на фестивалі вболівальників під час проведення чемпіонату світу з футболу в Росії.
 
Причина - її пісні на військову тематику, в тому числі і про Донбас.
 
Про отримання заборони від ФІФА розповіла сама співачка на своїй сторінці в Facebook, обізвавши організацію "футболобандерівцями".
 
"Як відомо рок - музика протесту, і мене офіційно заборонили - прийшов лист англійською мовою, правда від доброї жінки з українським прізвищем і попросили нікому не показувати, ось він", - написала Чичеріна і прикріпила до посту копію листа.
 
У ньому йдеться про те, що її пісні на військову тематику можуть привернути зайву увагу ЗМІ і нашкодити репутації ФІФА, яка забороняє на своїх заходах зачіпати релігійні, політичні та військові теми.
 
У ФІФА пояснили, що заборона пов'язана в тому числі з кліпом співачки "На передовій", який зачіпає військову тему, і зокрема тему конфлікту на Донбасі, відзначають РІА Новини.
 
Нагадаємо, в травні минулого року Юлія Чичеріна отримала паспорт ЛНР. З ініціативою отримання документа виступила сама співачка.