Мустафа Найєм закликав до бойкоту NewsOne через образу Олега Сенцова

15:30, 08.06.2018
Мустафа Найєм закликав до бойкоту NewsOne через образу Олега Сенцова

Мустафа Найєм в ефірі NewsOne (скріншот відео)

Народний депутат Мустафа Найєм закликав бойкотувати телеканал NewsOne, бо власник ЗМІ та колега Найєма Євген Мураєв образив політв’язня Олега Сенцова

"Надалі, при всій повазі до журналістів телеканалу, я відмовляюся ходити на ефіри NewsOne до офіційних вибачень Євгена Мураєва перед Олегом і його родиною", - зазначив Мустафа Найєм у Facebook.

Він назвав заяви власника "НьюзВан" Євгена Мураєва ідіотськими.

Мустафа Найєм закликав приєднатися до ініціативи всіх колег, хто вболіває за кремлівського політв’язня.

"Було б дивно ходити в футболках з написом "Свободу Сенцову", організовувати акції в його підтримку, і при цьому ходити на телеканал, власник якого, посилаючись на абсурдні свідчення і факти, заявляє, що він не впевнений - терорист Сенцов чи ні", - додав Мустафа Найєм.

На його думку, ситуація вийшла з-під контролю.

Народний депутат Єгор Соболєв теж обрав шлях бойкоту NewsOne.

У кулуарах Верховної ради він відмовився вілповідати на запитання журналістів NewsOne, наголосивши, що осбисто до журналістів він претензій не має, але давати коментарі для телеканалу Євгена Мураєва не буде.

Нагадаємо, Євген Мураєв назвав Олега Сенцова терористом, який готував підпали та вибухи.

Після цього народний депутат Сергій Пашинський із трибуни Верховної ради закликав притягнути до відповідальності Євгена Мураєва. Заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко закликала колишнього "опоблоківця" вибачитися перед Олегом Сенцовим та його родиною. До засудження заяв ЄВгена Мураєва долучився і прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Пристрасті щодо скандальних висловлювань Євгена Мураєва досягли апогею, коли "народнофронтовець" Юрій Береза накинувся із кулаками на "опоблоківця" Олександра Долженкова.