На Донеччині шпигун бойовиків здався поліції

16:31, 10.06.2018

У Покровському районі Донеччини 41-річний чоловік прийшов у місцеву поліцію і повідомив про свою спробу співпраці з бойовиками.


Про це повідомляє поліція області.


Чоловік розповів, що тиждень тому познайомився з членом угруповання "ДНР", і той запропонував вступити до лав бойовиків, обіцяючи високу заробітну плату.


Через кілька днів "новобранець" отримав завдання: дістатися до позицій українських військових у районі селища Піски та розвідати їхнє місце розташування, чисельність особового складу і озброєння. Чоловікові пообіцяли за це 5 тис. рублів.


"Побоюючись за своє життя, я вирішив піти в Піски, але не для того, щоб розвідати, а щоб здатися", - сказав чоловік у поліції. Свою спробу співпрацювати з терористами він назвав "найбільшою помилкою в житті".


Попередньо за фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.


Вирішується питання про перекваліфікацію провадження на ч. 6 ст. 260 КК і звільнення чоловіка від кримінальної відповідальності.