В Ірпені бійцівський пес відгриз руки волонтеру Юлії Епельбаум

16:00, 12.06.2018
В Ірпені бійцівський пес відгриз руки волонтеру Юлії Епельбаум

На щастя, лікарям вдалося врятувати жінці руки. Фото "Факти"

У ніч на 10 червня в Ірпені стаффордширський тер'єр напав на матір свого господаря і практично відгриз жінці кисті рук.
 
Постраждалою виявилася відомий психолог і волонтер Юлія Епельбаум. Жінку негайно госпіталізували до лікарні Бучі.
 
На щастя, лікарям вдалося врятувати жінці руки. Про це інформують "Факти" з посиланням на сина потерпілої Данила.
 
"Руки мами на місці. Ліва, яка постраждала найбільше, зараз в апараті Єлізарова, оскільки у неї роздроблені все кістки. Але пальці всі на місці і вона ними вже намагається ворушити. Правда, на лівій руці поки не дуже виходить, але ми сподіваємося на краще", - говорить Данило.
 
Хлопець досі не може повірити в те, що сталося, і зрозуміти, що спровокувало пса на напад.
 
"Він ріс в любові і не виявляв агресії, в тому числі і в той день. Як мені сказала мама вже в лікарні, вона не тримає зла на собаку за те, що трапилося і сподівається на швидке одужання", - додав Данило.
 
За словами медиків, на постраждалу ще чекають кілька операцій на лівій руці: після нападу собаки кисть трималася тільки на сухожиллях і шкірі. Крім рук, у жінки постраждало і обличчя. Курс відновлення буде тривалим. Про це розповіла директор ірпінського КП "Служба захисту тварин" Ірина Мурга.
 
"Жінку врятувало те, що собака не була спеціально натренована на агресію. Допомогли і сусіди, які прибігли на крики. Люди витягли закривавлену жінку з двору, відігнувши знизу сітку-рабицю. Після цього пес пішов до будинку. Оскільки було побоювання, що собака втече, поліція викликала нашу службу. Ми разом з кінологом зайшли в будинок і за допомогою снодійного приспали собаку. Криваві сліди на подвір'ї і в будинку, топірець і рани на собаці говорять про те, що жінка намагалася відбиватися від пса, але він виявився сильнішим за неї" , - говорить Мурга.
 
На жаль, фахівці не можуть з упевненістю сказати, що спровокувало трирічного стаффордширського тер'єра на прояв такої агресії. Ірина Мурга передбачає, що бійцівського пса недостатньо навчали. За її словами, собаки таких порід вимагають не тільки любові і ласки, але і постійних тренувань, а також складного процесу виховання, що в цьому випадку не було зроблено.