Окупанти Донбасу під тортурами знімають фейки для російських ЗМІ

09:55, 14.06.2018
Окупанти Донбасу під тортурами знімають фейки для російських ЗМІ

Тарас Гап'як надав свідчення про те, як готуються фейкові сюжети. Фото Facebook

Звільнений з полону на Донбасі Тарас Гап'як надав письмові свідчення про те, як готуються фейкові сюжети для російських ЗМІ з «зізнаннями» українських заручників. За його словами, це були допити із застосуванням фізичної сили і спецзасобів.
 
Про це СБУ повідомила на своїй сторінці в Facebook.
 
Служба безпеки України також спростувала інформацію, поширювану інтернет-ресурсами терористичних організацій на Донбасі, про те, що військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України Тарас Гапьяк перейшов на бік терористів.
 
«Служба безпеки України спростовує чергову фейкову інформацію, яка поширюється «ручними» інтернет-ресурсами терористичних організацій Л / ДНР. Цього разу брехня проросійських пропагандистів стосується нібито переходу на днях на сторону терористів військовослужбовця 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Тараса Гап'яка», - йдеться в повідомленні СБУ.
 
У спецслужбі уточнили, що цей військовослужбовець потрапив в полон в березні 2017 року і був звільнений в рамках обміну утримуваними особами 27 грудня.
 
Після звільнення Тарас Гап'як надав письмові свідчення про те, як готуються фейкові сюжети для російських ЗМІ з «зізнаннями» українських заручників.
 
Військовий зміг ідентифікувати 19 найманців зі складу так званої військової комендатури ЛНР, які особисто причетні до тортур українських заручників. У повідомленні СБУ наводяться прізвища цих людей.
 
Як повідомлялося раніше, ворог продовжує нарощувати напругу на Донбасі: російсько-окупаційні війська 27 разів порушували режим припинення вогню, з них 11 разів застосовували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.