Авто Юрія Луценко заблокували через вбивство Бузини

14:28, 15.06.2018
Авто Юрія Луценко заблокували через вбивство Бузини

У п'ятницю, 15 травня, активісти перекрили Житомирську трасу на в'їзді до Києва з-за справи по вбивству письменника і журналіста Олеся Бузини.
 
Про це повідомляють активісти організації С14 в соцмережі Facebook.
 
Відзначається, що учасники акції намагалися перешкодити проїхати на роботу генпрокурору Юрію Луценку. У підсумку йому довелося пробиратися до Києва манівцями під вигуки мітингувальників.
 
Таким чином мітингувальники виступили на знак підтримки своїх соратників - Медведько і Поліщука, які зараз проходять як обвинувачені у справі про вбивство Бузини, чергове засідання по якому відбулося сьогодні.
 
"Це була реакція націоналістів на дії прокуратури в справі Бузини. Коли мотивом злочину називається участь в добровільному русі і націоналізм - добровольці і націоналісти повстають. Тому що розуміють, що сьогодні прийшли за нами, а завтра за ними", - написав у Facebook один з обвинувачених у вбивстві Бузини Андрій Медведько.
 

Частина активістів також чекала генпрокурора під будівлею ГПУ. Про підсумки переговорів повідомив лідер С14 Євген Карась.
 
"Генпрокурор прийняв заяву адвокатів у справі Бузини про неупередженому розгляді справи", - заявив він.
 
Нагадаємо, торік прокуратура Києва завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом убивства публіциста Олеся Бузини.