В Тернополі депутат хоче заборонити продаж спідньої білизни на православні свята (відео)

07:20, 16.06.2018
В Тернополі депутат хоче заборонити продаж спідньої білизни на православні свята (відео)

Невже торгівля білизною на свята підриває суспільну мораль?

Депутат Тернопільської міської Ради від ВО "Батьківщина" Володимир Гринда вимагав заборонити у місті продавати спідню білизну під час релігійних свят.

Про це він заявив під час засідання міської ради Тернополя.

"Іду я по вулиці 15 квітня на Зелені свята. Вісім торгових яток всього-на-всього відкриті – труси продають, ліфчики. Другий там продає рибні снасті. Якби це ще був хліб чи ще щось таке необхідне до проживання… Але, щоб на Зелені свята і на світлий понеділок люди відкрили і продавали труси… Це перегиб", – заявив Володимир Гринда.

Він наголосив, що Зелені свята - загальнодержавний вихідний.

На його думку на всі "дуже кричущі" свята (очевидно. релігійні) власники ринків мають слідкувати, щоб не продавали білизну.

"Шоби на Зелені свята трусами не торгували", - сказав Володимир Гринда.

Чому продавати білизну на свята однієї із українських релігійних громад не можна, а, наприклад. згадані риболовні снасті, можна, депутат не вказав.

Заяви щодо заборони на продаж на християнські свята білизни супроводжувалися реготом депутатів.



Варто відзначити, що свято Трійці, так звані Зелені свята, у 2018 році святкували 27 травня, а не 15 квітня, як заявив депутат. 15 квітня 2018 року був рівно тиждень, як православні християни відсвяткували Великдень, на цей день державні вихідні не припадали.

Як повідомляла "УМ", у Польщі заборонили торгівлю у неділю.