Консульство Росії в Одесі закидали кривавими м'ячами (ФОТО)

17:28, 16.06.2018
Консульство Росії в Одесі закидали кривавими м'ячами (ФОТО)

(Громадське радіо/Всеволод Ананьєв)

До консульства Росії в Одесі 16 червня принесли декілька м’ячів, які облили червоною фарбою.


Про це повідомляє "Громадського радіо".


"Я порівнюю цей Чемпіонат з Олімпіадою, яка відбулася у Третьому рейху за часів правління Гітлера! Тоді цей захід теж відбувся, а потім олімпійський комітет перепрошував за це! Я сподіваюсь, що ФІФА теж схаменеться та попросить вибачення за те, що такий поважний Чемпіонат відбувається на території ворожої країни!", - заявив учасник акції Михайло Голубєв.


На акції зібралось декілька десятків активістів.


"Це символізує ту кров, яку Росія проливає на українській землі!", - розповів інший учасник заходу Сергій Гашин.


Люди тримали плакати авторства Андрія Єрмоленка, на яких зображені військові злочині Росії, де зараз триває Чемпіонат Світу з футболу.


"Ми не дивимось цей чемпіонат та закликаємо світову спільноту теж його бойкотувати. І ось ці м’ячі, як символ, - якими саме м’ячами треба грати на тому російському полі. Бо поки в тюрмах РФ утримуються наші політв’язні, поки окуповані Крим та Донбас, поки російські військові топчуть українську землю, ніяка цивілізована країна не повинна відвідувати таку країну-агресора!", - вважає активіст.


Наприкінці акції декілька чоловіків закинули м’ячі через паркан російського консульства. Співробітники поліції та Нацгвардії, які охороняли вхідні ворота до установи, ніякого опору не чинили.